My Blog List

Sunday, January 29, 2012

BB Pesum Pertama dah nak menjadi...

Assalamualaikum, buat tatapan member2 yang rajin baca blog, saya nak kongsikan bersama BB pesum saya yang pertama...

Biodata Anak BB Pesum
Nama: Si Tunggal
Umur: 6 Bulan
Tempat Kelahiran: Taman Perpaduan, Ipoh (Kandang)
Nama Bapa: Si Botak (SG Suara Besar Kacuk Siam 8 lapis)
Nama Ibu: Ayu (Suara Kecik, Selang Berapi,Burung Kampung)
 Klik kat bawah nie...
 1)https://www.facebook.com/video/video.php?v=2815945830322

 2)http://www.youtube.com/watch?v=avx_PTsndYg&context=C371bc06ADOEgsToPDskK_jYL01VK92zrcaMcrp8bu


Sekian

Thursday, January 19, 2012

BB baru 2012 (boleh pakai ker ni)

Assalamualaikum...
Inilah BB baru pemberian member,tangkap baru 3 bulan, stok tahun 2012, boleh pakai ker ni???




Monday, July 11, 2011

BB Gagap Penuh Untuk Dijual.....

Salam.....Satu Malaysia....

Dah lame sy x update Blog....buat pengetahuan kengkawan yg baca blog saya...


Pemberitahuan BB Gagap habis Untuk dijual....(member punyer)


STATUS
Nama: Belum ada Nama
Tempat Tangkapan: Malim Nawar
Suara: Guk 2 gantung, Penguku anggar 1 ke 2 round, Gagap Habis...
Umur : 1 tahun 4 bulan
Status tangkapan: 4 ekor....
Harga Jualan: RM350....boleh netgo lagi...
Boleh Call No.ni: 017-8902683 (Zamri)

           Buat pengetahuan kengkawan yg baca@ terbaca....blog saya, saya mengucapkan ribuan teima kasih kerana sudi membaca blog yg x seberapa ni.....Disini saya ingin memberitahu tuan2....member saya ingin menjual BB kesayangannya....sesapa yg berminat @ ingin menambah koleksi BB, yang x de pikat, Yg dah ade pikat pun boleh ambik BB ni....coz BB ni (Gagap Habis)....gambar leh tengok kat bawah....

Pandangan Tepi


    Pandangan Tepi


    Pandangan tepi lebih Jelas......


    Pandangan Tepi Lebih jelas (Kiri)


    Pandangan Tepi (Kanan)....





    Pandangan Atas.....


    Pandangan Depan.....


    Tulang pelapik berwarna biru.....


    Pandangan lebih jelas (Tulang pelapik berwarna Biru)

Tuesday, May 31, 2011

BB Bandar Tasek Selatan untuk dijual.....

BB UNTUK DIJUAL 


Lokasi: Taman Perpaduan , Tambun, Ipoh,  Perak
Hometown : Bandar Tasik Selatan
Umur: 4-5 Bulan
Tangkapan: 5-6 ekor
Suara: Guk 2 gantung, Sedang atas, Aggguk anggar 1 - 2 round, gagap tengah 1 - 2 kali, 
Status permainan: Jebak & Racik boleh train lagi...
Harga: RM330/- boleh netgo lagi......
Alamat rumah: No.22, Tingkat Perpaduan 15, Taman Perpaduan, Ulu Kinta, Ipoh, Perak
Link : http://www.youtube.com/watch?v=5zgKJD16V98
(BB untuk dijual, BH turun kat BB)          

            Assalamualaikum, buat pengetahuan semua oleh kerana dah lame x update blog sbb ketiadaan mase, maklumlah anak kecik, wife plak bru bersalin, Sy ingin menjual BB kesayangan saya, Siapa berminat boleh la call sy kat No. ni 013-3213832 (Khairil), kpd member2 yg terbaca boleh la rekomen kat member2 lain, klau ader yg berminat nk tambah koleksi boleh laa ambik BB nih, sesiapa yg x de Pikat boleh laa terus train BB nih, BB ni boleh terus jer bawak main, selagi anda berupaya, lagi pun sy x tahan dgn BB ni, asyik memekak jer kat umah, bingit telinga rase nyer, maklum laa anak kecik....kalau berminat boleh call....sape cepat dia dapat......!!Harga leh netgo lagi.....yg penting tgk dulu....!
Gambar ader kat bawah ni.....






Friday, February 4, 2011

(Tahun Baru Cina) BH Kalah Dengan TA.........Celih......

Tarikh: 03/02/2011 (Tahun Baru Cina)
Tempat: Perumahan Batu 4 (Tambun)
Engine: TA (Tembaga Arang)
Tajuk: BH celih Tak Masuk Racik (BH kalah Dengan TA)

08.15am.....Macam biase keluar rumah.....Laman telah dikenalpasti.....Port Seladang Jati(SJ).......berseorangan terus pegi ke port......BH meriah macam pesta......pacak laman 3 minggu lepas......ingat hati nk tangkap SJ.....lain pulak pulak yang turun.....dah pulak tu celih x nk masuk racik.....BH siap berhenti depan racik.....berlaga....BH titik TA......nasib baik TA bleh laga......Pap..pup....pap kene kompang......TA bukak buah silat...BH kene sepak dengan TA....terus belah X berani masuk racik......Hahaahaha.......mesti repeat balik....silap saya.......macam handal pasang 1 kepala jer.....23 mata.......jaga ko BH.....nanti repeat aku pasang 3 kepala.........Video boleh klik di bawah....

http://www.youtube.com/watch?v=wVCBsrOX9q0



































Sunday, January 23, 2011

Trip Memikat Tanah Hitam (Thaipusam)

Kekuatan: Krel, Bob, Karim
Engine : TA, Merah, BB
Laman:  Tanah Hitam (Kandang Ayam)

7.30 Pagi minum kedai.....bersama Karim, Bob.....terus bergerak ke lokasi.....

Laman pertama.....Tanah Hitam.....BH banyak mcm  pesta....cari laman.....pacak TA......Bunyi seketul2.....TA takut banyak sangat Helang/ Sikap./Sewah......tengah2 relak datang ntah dari mane Sikap/ Sewah......turun berdekatan TA.....ape lagi kelam kabut aku .....Berlari mendapatkan TA.......Fuhhhhh........selamat TA...klau x.....jadi b'fast lah gamak nyer.... TA.....video ade kat bawah....

video

Laman ke-2
Tanah Hitam Lokasi Berdekatan
Cari lokasi....BH x banyak......Helang banyak.......Sebelum sempat nk pacak....dah ternampak helang menyambar seekor anak terkukur......miss plak helang tuu......nasib baik Karim, Bob berdekatan dan sempat menghalau burung helang berkenaan.....klau x jadi b'fast burung helang pg tuu...Hahahahha

 Inilah anak BH yang hampir2 jadi B'fast Burung Helang.....



Otai rizal tengah menunjukkan kepak anak BH yang disambar helang, jumpa otai sekali dalam port yang sama...


Otai Rizal tengah belek2 anak BH.......agak-agak leh jadi Pikat ke ni?Bob tengah belajar dengan otai.....(baju biru)





Sambil tengah relak2....tunggu Helang beredar jumpa plak geng2 mikat ditempat yang sama......ingat kan kite yang paling awal rupe nyer ade lg yang paling awal........






Inilah geng2 memikat Tanah Hitam, Taman Perpaduan, Klebang (Jumlah Pemikat 15 orang.....campur dengan burung sekali 27 ekor pikat....)

Yang berjaket itulah saya(krel)......tengah bersembang dengan otai-otai..... Sekian trip memikat Hari Thaipusam.

Jumlah tangkapan : 0.50% (Anak Burung jer) hahahaha........
Kesimpulan:     Port x bleh boleh main banyak sangat Helang/Sikap/Sewah + Jebon..........

Monday, January 10, 2011

New BB Begin TA (Tembaga Arang)

                                                                                  
video 
Salam......atas permintaan kengkawan, saya masukkan video TA untuk tatapan tuan2.........diharap tuan2 boleh bagi komen sikit tentang BB (Tembaga Arang) ni.....