My Blog List

Friday, April 14, 2017

Tapau Terkukur Target ke 2 bulan April..Layannnn..




Tarikh   : 13/04/2017,
Lokasi  : Pejabat Kerajaan, Jabatan Galian, berdepan dengan Sekolah STAR, Ipoh..
Jam      : 5.30pm - 6.35pm
Enjin    : Denak Baru Situjuh Hinggit
# Tangkapan ke 29 by Situjuh Hinggit...
     

        Assalamualaikum, pada blogger2 semua, didoakan diberi kesihatan yg baik dan diberi kesejahteraan hidup hendakNya. 13/04/2017, 5.15pm lepas balik kerja terus capai cetok, pergi terus ke laman target, dekat2 jer dgn umah, Apelagi pacak denak baru, Situjuh Hinggit yg sy beli dikedai Ah Fatt, (BB kandang) Ipoh,  Alhamdulillah, hilang penat bekerja tapau BH target, Guk 1, Sore besar, angguk & sulam ade sikit2, boleh laa...2 kali ubah laman baru tapau, Al maklum laa, laman celih,,,
     
       Laman pertama BH target x smp, BH lain yg sampai, racik pulak buat hal, racik teman pulak ni jenis tiang pendek, rumput pun panjang sgt, lucut pulak, tp xpe, bukan target, BH target main kt sebelah jer, tp xmau nk rapat, mungkin bukan anggar dia...,
Ubah laman kedua, sekejap jer tapau, Alhamdulillah, masih diberi rezeki....sebenarnya BH ni target sy yg kedua, target pertama sy ade tapau jugak, seminggu lepas, tp mati dlm kandang, mungkin liar sgt kot, xde rezeki, tp xpe kita cube lagi...,
Lepas tapau, ambik gambar lebih kurang, apalagi cabot..balik umah...Sekian...

Sunday, February 26, 2017

Kembali semula....

Kembali semula....

Assalamualaikum, Setelah begitu menyepi, Saya kembali semula, Alhamdulillah, didoakan kengkawan semua sihat sejahtera HendakNya..Ins Syaa Allah, lepas ni sy akakn updatekn semua, kisah sy utk dikongsikan kepada semua, Kepada semua boleh follow link kt bawah ni,,,       

Sunday, January 29, 2012

BB Pesum Pertama dah nak menjadi...

Assalamualaikum, buat tatapan member2 yang rajin baca blog, saya nak kongsikan bersama BB pesum saya yang pertama...

Biodata Anak BB Pesum
Nama: Si Tunggal
Umur: 6 Bulan
Tempat Kelahiran: Taman Perpaduan, Ipoh (Kandang)
Nama Bapa: Si Botak (SG Suara Besar Kacuk Siam 8 lapis)
Nama Ibu: Ayu (Suara Kecik, Selang Berapi,Burung Kampung)
 Klik kat bawah nie...
 1)https://www.facebook.com/video/video.php?v=2815945830322

 2)http://www.youtube.com/watch?v=avx_PTsndYg&context=C371bc06ADOEgsToPDskK_jYL01VK92zrcaMcrp8bu


Sekian

Thursday, January 19, 2012

BB baru 2012 (boleh pakai ker ni)

Assalamualaikum...
Inilah BB baru pemberian member,tangkap baru 3 bulan, stok tahun 2012, boleh pakai ker ni???




Monday, July 11, 2011

BB Gagap Penuh Untuk Dijual.....

Salam.....Satu Malaysia....

Dah lame sy x update Blog....buat pengetahuan kengkawan yg baca blog saya...


Pemberitahuan BB Gagap habis Untuk dijual....(member punyer)


STATUS
Nama: Belum ada Nama
Tempat Tangkapan: Malim Nawar
Suara: Guk 2 gantung, Penguku anggar 1 ke 2 round, Gagap Habis...
Umur : 1 tahun 4 bulan
Status tangkapan: 4 ekor....
Harga Jualan: RM350....boleh netgo lagi...
Boleh Call No.ni: 017-8902683 (Zamri)

           Buat pengetahuan kengkawan yg baca@ terbaca....blog saya, saya mengucapkan ribuan teima kasih kerana sudi membaca blog yg x seberapa ni.....Disini saya ingin memberitahu tuan2....member saya ingin menjual BB kesayangannya....sesapa yg berminat @ ingin menambah koleksi BB, yang x de pikat, Yg dah ade pikat pun boleh ambik BB ni....coz BB ni (Gagap Habis)....gambar leh tengok kat bawah....

Pandangan Tepi


    Pandangan Tepi


    Pandangan tepi lebih Jelas......


    Pandangan Tepi Lebih jelas (Kiri)


    Pandangan Tepi (Kanan)....





    Pandangan Atas.....


    Pandangan Depan.....


    Tulang pelapik berwarna biru.....


    Pandangan lebih jelas (Tulang pelapik berwarna Biru)

Tuesday, May 31, 2011

BB Bandar Tasek Selatan untuk dijual.....

BB UNTUK DIJUAL 


Lokasi: Taman Perpaduan , Tambun, Ipoh,  Perak
Hometown : Bandar Tasik Selatan
Umur: 4-5 Bulan
Tangkapan: 5-6 ekor
Suara: Guk 2 gantung, Sedang atas, Aggguk anggar 1 - 2 round, gagap tengah 1 - 2 kali, 
Status permainan: Jebak & Racik boleh train lagi...
Harga: RM330/- boleh netgo lagi......
Alamat rumah: No.22, Tingkat Perpaduan 15, Taman Perpaduan, Ulu Kinta, Ipoh, Perak
Link : http://www.youtube.com/watch?v=5zgKJD16V98
(BB untuk dijual, BH turun kat BB)          

            Assalamualaikum, buat pengetahuan semua oleh kerana dah lame x update blog sbb ketiadaan mase, maklumlah anak kecik, wife plak bru bersalin, Sy ingin menjual BB kesayangan saya, Siapa berminat boleh la call sy kat No. ni 013-3213832 (Khairil), kpd member2 yg terbaca boleh la rekomen kat member2 lain, klau ader yg berminat nk tambah koleksi boleh laa ambik BB nih, sesiapa yg x de Pikat boleh laa terus train BB nih, BB ni boleh terus jer bawak main, selagi anda berupaya, lagi pun sy x tahan dgn BB ni, asyik memekak jer kat umah, bingit telinga rase nyer, maklum laa anak kecik....kalau berminat boleh call....sape cepat dia dapat......!!Harga leh netgo lagi.....yg penting tgk dulu....!
Gambar ader kat bawah ni.....






Friday, February 4, 2011

(Tahun Baru Cina) BH Kalah Dengan TA.........Celih......

Tarikh: 03/02/2011 (Tahun Baru Cina)
Tempat: Perumahan Batu 4 (Tambun)
Engine: TA (Tembaga Arang)
Tajuk: BH celih Tak Masuk Racik (BH kalah Dengan TA)

08.15am.....Macam biase keluar rumah.....Laman telah dikenalpasti.....Port Seladang Jati(SJ).......berseorangan terus pegi ke port......BH meriah macam pesta......pacak laman 3 minggu lepas......ingat hati nk tangkap SJ.....lain pulak pulak yang turun.....dah pulak tu celih x nk masuk racik.....BH siap berhenti depan racik.....berlaga....BH titik TA......nasib baik TA bleh laga......Pap..pup....pap kene kompang......TA bukak buah silat...BH kene sepak dengan TA....terus belah X berani masuk racik......Hahaahaha.......mesti repeat balik....silap saya.......macam handal pasang 1 kepala jer.....23 mata.......jaga ko BH.....nanti repeat aku pasang 3 kepala.........Video boleh klik di bawah....

http://www.youtube.com/watch?v=wVCBsrOX9q0